Znaleźć współrzędne kartezjańskie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
max123321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3394
Rejestracja: 26 maja 2016, o 01:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 981 razy
Pomógł: 3 razy

Znaleźć współrzędne kartezjańskie

Post autor: max123321 »

Znaleźć współrzędne kartezjańskie i biegunowe środka okręgu opisanego(we współrzędnych biegunowych \(\displaystyle{ r,\alpha}\)) równaniem
\(\displaystyle{ r=10\cos \alpha}\)
miodzio1988

Znaleźć współrzędne kartezjańskie

Post autor: miodzio1988 »

No i jaki jest problem? Jakies wlasne proby?
max123321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3394
Rejestracja: 26 maja 2016, o 01:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 981 razy
Pomógł: 3 razy

Znaleźć współrzędne kartezjańskie

Post autor: max123321 »

Współrzędne środka wyszły mi \(\displaystyle{ \left( 5,0\right)}\),a jak to będzie w biegunowych?
ODPOWIEDZ