Równania macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
diver
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 19 wrz 2006, o 19:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kato
Podziękował: 8 razy

Równania macierzowe

Post autor: diver »

Witam, prosiłbym o pomooc prz rozwiązaniu takich równań
\(\displaystyle{ A*A^{T}*X=B}\)
oraz
\(\displaystyle{ B^{-1}*X*A=E}\)
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, o 22:41 przez diver, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sir George
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1145
Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z Konopii
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 203 razy

Równania macierzowe

Post autor: Sir George »

Ad.1. \(\displaystyle{ X\ =\ (A^T)^{-1}\cdot A^{-1}\cdot B}\)

Ad.2 \(\displaystyle{ X\ =\ B\cdot E\cdot A^{-1}}\)
ODPOWIEDZ