Szanowni Państwo
Miałbym prośbę, czy mógł by mi ktoś sprawdzić czy te permutacje \(\displaystyle{ h}\) są dobrze podniesione do potęgi \(\displaystyle{ 2}\) i \(\displaystyle{ 6}\)
\(\displaystyle{ h = ft( \begin{array}{cccccccccc}
1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10 \\
6 & 1 & 7 & 8 & 5 & 4 & 9 & 10 & 3 & 2 \\ \end{array}\right)}\)
\(\displaystyle{ h^{2} = ft( \begin{array}{cccccccccc}
1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10 \\
7 & 8 & 5 & 4 & 9 & 10 & 3 & 2 & 6 & 1 \\ \end{array}\right)}\)
\(\displaystyle{ h^{6} = ft( \begin{array}{cccccccccc}
1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10 \\
9 & 10 & 3 & 2 & 6 & 1 & 7 & 8 & 5 & 4\\ \end{array}\right)}\)
Z góry dziękuje za pomoc
Permutacja do potęgi
-
- Użytkownik
- Posty: 1384
- Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 33 razy
- Pomógł: 268 razy
Permutacja do potęgi
\(\displaystyle{ h^{2} = ft( \begin{array}{cccccccccc} 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10 \\ 4 & 6 & 9 & 10 & 5 & 8 & 3 & 2 & 7 & 1 \\ \end{array}\right)}\)
\(\displaystyle{ h^{6} = ft( \begin{array}{cccccccccc} 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10 \\ 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10\\ \end{array}\right)}\)
to są poprawne odpowiedzi
\(\displaystyle{ h^{6} = ft( \begin{array}{cccccccccc} 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10 \\ 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10\\ \end{array}\right)}\)
to są poprawne odpowiedzi