Określ typ i parametr (odwzorowanie afiniczne).

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
dariusz1912
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 sty 2007, o 08:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Google

Określ typ i parametr (odwzorowanie afiniczne).

Post autor: dariusz1912 »

Określ typ i parametry odwzorowania afinicznego dla macierzy A,B,C :

A = \(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}1/2&-\sqrt{3}/2\\\sqrt{3}/2&1/2\end{array}\right|}\) , B = \(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}2&0\\0&3\end{array}\right|}\) , C = \(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}0&1\\-1&0\end{array}\right|}\)
ODPOWIEDZ