Rozwiązywalność układu ze wględu na parametr

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
wyluzuj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 22 kwie 2013, o 17:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Małopolska
Podziękował: 9 razy

Rozwiązywalność układu ze wględu na parametr

Post autor: wyluzuj »

\(\displaystyle{ px-3y+5z+7t=1}\)
\(\displaystyle{ 4x-6y+pz+3t=p}\)
\(\displaystyle{ 2x-3y-11z-15t=p-1}\)
Awatar użytkownika
Poszukujaca
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2775
Rejestracja: 21 maja 2012, o 23:32
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1019 razy
Pomógł: 166 razy

Rozwiązywalność układu ze wględu na parametr

Post autor: Poszukujaca »

Tw. Kroneckera-Capellego - polecam

Wpisz w macierz, policz schodki tej macierzy.
ODPOWIEDZ