Rozwiąż układ równań liniowych - ktoś pomoże?

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Moni1ak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 1 lut 2016, o 18:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1 raz

Rozwiąż układ równań liniowych - ktoś pomoże?

Post autor: Moni1ak »

Witam, jest mi w stanie ktoś pomóc rozwiązać układ równań liniowych?

1.
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x-y+3z=1\\-x+2y-z=-2\\x+y+2z=-1 \end{array}}\)


2.
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x-3y+3z=0\\-2x+2y-z=-1\\-x-y+2z=-1 \end{array}}\)
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15687
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5220 razy

Rozwiąż układ równań liniowych - ktoś pomoże?

Post autor: Premislav »

Czego oczekujesz? Bo chyba nie rozwiązania - to same obliczenia. Znasz metodę eliminacji Gaussa?
ODPOWIEDZ