Wyznaczyć układ równań liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Dario1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1371
Rejestracja: 23 lut 2012, o 14:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 14 razy

Wyznaczyć układ równań liniowych

Post autor: Dario1 »

Podane jest równanie parametryczne płaszczyzny w \(\displaystyle{ R ^{3}}\)

\(\displaystyle{ x _{1}=-2s+t+1}\)
\(\displaystyle{ x _{2}=s-3t+2}\)
\(\displaystyle{ x _{3}=3s+2t-1}\)

Wyznaczyć układ równań liniowych jaki spełniają współrzędne punktów należących do tej płaszczyzny. Wyznaczyć wektory kierunkowe i normalne płaszczyzny oraz współrzędne dowolnego punktu należącego do tej płaszczyzny.
ODPOWIEDZ