\(\displaystyle{ \left( X+A\right) ^{-1}=C}\)
Zrobiłem tak:
\(\displaystyle{ X ^{-1}+B ^{-1} = C}\)
i jak to przerzucić na drugą stronę? Jakby było mnożenie to wiadomo, ale jak jest dodawanie?
Równanie macierzowe
-
- Użytkownik
- Posty: 875
- Rejestracja: 8 paź 2009, o 10:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: R do M
- Podziękował: 56 razy
- Pomógł: 234 razy
Równanie macierzowe
Może tak: \(\displaystyle{ \left( X+A\right) ^{-1}=C}\) to równanie podnieść obustronnie do potęgi \(\displaystyle{ -1}\)
\(\displaystyle{ \left(\left( X+A\right) ^{-1}\right)^{-1}=C^{-1}}\)
\(\displaystyle{ X+A=C^{-1}}\)
\(\displaystyle{ \left(\left( X+A\right) ^{-1}\right)^{-1}=C^{-1}}\)
\(\displaystyle{ X+A=C^{-1}}\)