Obliczyc rzad macierzy
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 14 sty 2016, o 00:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 3 razy
Obliczyc rzad macierzy
Prosze pomocy nie moge tego zadania rozwiazac
Obliczyć rząd macierzy:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&5&3\\2&-3&1\end{array}\right]}\)
Obliczyć rząd macierzy:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&5&3\\2&-3&1\end{array}\right]}\)
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, o 19:32 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale. Temat nie powinien być początkiem treści posta.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale. Temat nie powinien być początkiem treści posta.
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 14 sty 2016, o 00:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 3 razy
Obliczyc rzad macierzy
ok jezeli na przyklad ja oblicze wyznacznik 2x2 to mam w odpowiedzi -13 i co mnie dalej robic?
-
- Użytkownik
- Posty: 22174
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3748 razy
Obliczyc rzad macierzy
Skoro nie wiesz, co robić w takiej sytuacji, przeczytaj definicje rzędu jeszcze raz. Potem następny. Albo przepisz tę definicję i powiedz czego w niej nie rozumiesz.
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 14 sty 2016, o 00:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 3 razy
Obliczyc rzad macierzy
no tak szczerze mowiac jezeliby wiedzialbym jak to zadanie zrobic nie pytalbym na forumie
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 14 sty 2016, o 00:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 3 razy
Obliczyc rzad macierzy
Wszystkiego nie rozumiem z definicji.Nie jest mnie potrzebna definicja tylko rozwiazanie tego zadania wlasnie dlatego pytam o tym na forumie sambym zrobilbym jezeliby wiedzialem.
-
- Użytkownik
- Posty: 22174
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3748 razy
Obliczyc rzad macierzy
My tu nie rozwiązujemy zadan. Pomagamy rozwiązywać, a to jest różnica. Co Ci po rozwiązaniu jeżeli nie wiesz o czy, w ogóle mowa?
i polski też powtórzpytam o tym na forumie sambym zrobilbym jezeliby wiedzialem.
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 14 sty 2016, o 00:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 3 razy
Obliczyc rzad macierzy
czym ty pomogles mnie?-- 14 sty 2016, o 19:54 --moze byc wyslales jakas formule dla tego zadania albo jeszcze cos poprostu napisales zajrzyc do definicji ktora ja nawet nie znalazlem
-
- Użytkownik
- Posty: 22174
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3748 razy
Obliczyc rzad macierzy
Nie jestem w stanie Ci pomóc jeżeli sam nie wykażesz jakiejś inicjatywy i chęci zrozumienia podstaw. Jestem w stanie rozwiązać zadanie, a to nie jest pomoc, tylko zrobienie rzeczy za Ciebie. Jak skończysz studia i zaczniesz pracować, to od kolegów też będziesz chciał TAKIEJ pomocy?