Układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
karaoke120
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 18 paź 2014, o 10:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3 razy

Układ równań

Post autor: karaoke120 »

Jak sprawdzić czy układ równań ma rozwiązania?
\(\displaystyle{ \begin{cases} x+y+z=0\\ x^{2}+ y^{2}=1 \end{cases}}\)
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Układ równań

Post autor: a4karo »

Wyobrazić sobie co te równania opisują w przestrzeni trójwymiarowej-- 3 gru 2015, o 17:38 --Albo napisać \(\displaystyle{ x=\cos t,\ y=\sin t}\). Wtedy \(\displaystyle{ z=???}\)
ODPOWIEDZ