\(\displaystyle{ P}\) jest macierzą przejścia z bazy \(\displaystyle{ B=\left[\begin{array}{ccc}\overrightarrow{b_{1}}&\overrightarrow{b_{2}}&\overrightarrow{b_{3}}\end{array}\right]}\) do bazy\(\displaystyle{ C=\left[\begin{array}{ccc}\overrightarrow{2 \cdot b_{1}+b_{2}+2b_{3}}&\overrightarrow{b_{1}+b_{2}+2b_{3}}&\overrightarrow{2 \cdot b_{1}+b_{2}+b_{3}}\end{array}\right]}\)
Zortogonalizuj układ wektorów przestrzeni \(\displaystyle{ E^{3}}\) reprezentowanych przez wiersze(na 80% tak pisze) \(\displaystyle{ P}\).
Proszę o wskazówkę jak takie zadanie wykonać.-- 10 maja 2015, o 12:03 --Już sobie poradziłem, wystarczyło mi pojąć wyznaczanie macierzy przejścia, a później to już metoda G-S.
Ortogonalizacja układu wektorów
-
- Użytkownik
- Posty: 33
- Rejestracja: 29 kwie 2015, o 13:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 11 razy
Ortogonalizacja układu wektorów
Ostatnio zmieniony 9 maja 2015, o 15:01 przez AiDi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach