Podaj przyklad przeksztalcenia afinicznego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Podaj przyklad przeksztalcenia afinicznego

Post autor: leg14 »

Witam.Moglby mi ktos pomoc z ponizszym zadaniem?Nie mam pojecia jak w latwy sposob to sprawdzic.
Czy istnieje przeksztalcenie afincizne przeksztalcajace punkty a,b,c odpowiednio na d,e,f oraz prosta \(\displaystyle{ L_{1}}\) na \(\displaystyle{ L_{2}}\) :
\(\displaystyle{ a= (1,1,1,1),b=(2,3,2,3),c=(3,2,3,2),d=(1,-1,-1,1),e=(0,4,0,4),f=(2,2,2,2)}\)
\(\displaystyle{ L_{1}=(1,2,2,2) + lin((0,1,0,1))}\)
\(\displaystyle{ L_{2} = (-1,2,0,3) + lin((1,-5,1,-5))}\)
ODPOWIEDZ