wzór przekształcenia liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
alfred0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 276
Rejestracja: 7 cze 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 38 razy

wzór przekształcenia liniowego

Post autor: alfred0 »

Niech - \(\displaystyle{ \alpha:R_2[x]\to R^2}\) -przekszt. liniowe, \(\displaystyle{ A = (1, x^2, x^3), B = ((1, 2), (1, 3))}\), \(\displaystyle{ M_{A}^{B}(\alpha)=\left[\begin{array}{ccc}1&0&5\\3&2&0\end{array}\right]}\). Jak wyzaczyć wzór przekształcenia liniowego?
Ostatnio zmieniony 7 lut 2015, o 15:17 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Strzałkę w tym kontekście zapisuj jako \to
ODPOWIEDZ