Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
Sauron24
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 25 lis 2014, o 21:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
Post
autor: Sauron24 »
witam, czy moglby mi ktos powiedziec albo naprowadzic jak robic takie zadanie?
Dla jakich wartości parametru a,b,c,d podany uklad rownan liniowych jest sprzeczny?
\(\displaystyle{ \begin{cases} x+y = a\\
z+t=b\\
x+z=c\\
y+t=d \end{cases}}\)
-
bartek118
- Użytkownik
- Posty: 5974
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
Post
autor: bartek118 »
Dodaj do siebie dwa pierwsze równania, oraz trzecie i czwarte.