macierz przkształcenia

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
alfred0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 276
Rejestracja: 7 cze 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 38 razy

macierz przkształcenia

Post autor: alfred0 »

Jak wyznaczyć \(\displaystyle{ M^{A}_{B}}\) macierz przekształcenia \(\displaystyle{ f:R^2 \rightarrow R_2[x]}\) o wzorze \(\displaystyle{ f(a,b)=a+b+(a -b)x+ax^2}\) dla baz \(\displaystyle{ A=((1,1),(1,-1)), B=(x+1,x^2 -1,x^2-x)}\)
ODPOWIEDZ