Witam! Prosilbym o sprawdzenie zadania drodzy matematycy
Znajdz rownanie parametryczne i normalne plaszczyzny P(Po,a,b), gdzie:
\(\displaystyle{ P _{0} = (1,-1,0)
\vec{a} = [0,1,2]
\vec{b} = [1,1,1]
q_{1}=1+0t+1w
q_{2}=-1+t+1w
q_{3}=0+2t+1w
a x b= [-1,2,-1]
-1(q_{1}-1)+2(q_{2}+1)-1(q_{3}-0)=0
-q_{1}+2q_{2}-1=0}\)
Sprawa zycia i smierci bardzo prosze o pomoc bo co do "rownania normalnego" nie jestem pewny..
Znajdz rownanie parametryczne i normalne plaszczyzny
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8581
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3349 razy
Znajdz rownanie parametryczne i normalne plaszczyzny
Będziesz żył, jest OK.
Dlaczego piszesz różne q zamiast x,y,z?
Powinno byż w ostatniej linijce
\(\displaystyle{ -q _{1} +2 q_{2}-q _{3}+3=0}\)
Dlaczego piszesz różne q zamiast x,y,z?
Powinno byż w ostatniej linijce
\(\displaystyle{ -q _{1} +2 q_{2}-q _{3}+3=0}\)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 20:31 przez kerajs, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 27 lis 2014, o 22:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sheffield
- Podziękował: 9 razy
Znajdz rownanie parametryczne i normalne plaszczyzny
z definicji tak lece taka mam w wykladach podana
pytanie jeszcze jedno mam nie powinno byc :
\(\displaystyle{ -x+2y-z=0}\)?? czy zamiast -z zostawimy -1 studiuje przez internet nie do konca jasno zostalo to okreslone..
@edit
sry nie zauwazylem albo edytowales:) jak by nie patrzec wielkie dzieki
Hmmmm tylko skad to +3 ?
pytanie jeszcze jedno mam nie powinno byc :
\(\displaystyle{ -x+2y-z=0}\)?? czy zamiast -z zostawimy -1 studiuje przez internet nie do konca jasno zostalo to okreslone..
@edit
sry nie zauwazylem albo edytowales:) jak by nie patrzec wielkie dzieki
Hmmmm tylko skad to +3 ?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 20:35 przez kamilk007, łącznie zmieniany 1 raz.
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8581
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3349 razy
Znajdz rownanie parametryczne i normalne plaszczyzny
A dlaczego chcesz wstawiać coś za z-et,
Twoja płaszczyzna w normalnych spółrzędnych to : \(\displaystyle{ -x+2y-z+3=0}\)
Twoja płaszczyzna w normalnych spółrzędnych to : \(\displaystyle{ -x+2y-z+3=0}\)