forma alternująca

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Bodek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 100
Rejestracja: 6 lis 2014, o 00:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1 raz

forma alternująca

Post autor: Bodek »

mam sprawdzić czy funkcja \(\displaystyle{ f((a,b),(x,y))=ay-bx}\) jest formą alternującą.
jest alternującą ponieważ \(\displaystyle{ f((x,y),(x,y))=xy-yx=0}\)
o to chodzi w tym zadaniu?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2015, o 17:49 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
robertm19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1847
Rejestracja: 8 lip 2008, o 21:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów/Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 378 razy

forma alternująca

Post autor: robertm19 »

Jeżeli masz taką definicję to chyba tak. Ale masz błąd bo mnie wychodzi \(\displaystyle{ xy-y^2}\).
ODPOWIEDZ