Jak rozwiazac układ równan:
\(\displaystyle{ 5x_1+4x_2-2x_3+3x_4=2}\)
\(\displaystyle{ 3x_1+2x_2-6x_3+9x_4=4}\)
\(\displaystyle{ 4x_1+3x_2-4x_3+6x_4=3}\)
układ równan
-
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
układ równan
ten Gauss mnie nie lubi masakra ;( pomoze mi ktos przy tym, jakos nie moge przełknąc tej metody...
moja macierz to:
\(\displaystyle{ \left[ \begin{matrix}5 & 4 & -2 & 3 \\
3 & 2 & -6 & 9 \\
4 & 3 & -4 & 6 \\
\end{matrix} \right]}\)
tak?-- 20 stycznia 2015, 11:56 --ok już chyba mi tego nie potrzeba, dziekuje za pomoc
moja macierz to:
\(\displaystyle{ \left[ \begin{matrix}5 & 4 & -2 & 3 \\
3 & 2 & -6 & 9 \\
4 & 3 & -4 & 6 \\
\end{matrix} \right]}\)
tak?-- 20 stycznia 2015, 11:56 --ok już chyba mi tego nie potrzeba, dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 20 sty 2015, o 11:45 przez bakala12, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.