Podaj rozwiązanie układu równań liniowych AX=B

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
bialysony
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 15 wrz 2014, o 17:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 9 razy

Podaj rozwiązanie układu równań liniowych AX=B

Post autor: bialysony »

Witam. Mam pytanie odnośnie takiego zadania.
Jeżeli treść zadania brzmi jak wyżej, mam podane 2 macierze A i B, jakie działania należy wykonać?
A= \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&-2&3\\4&5&6\end{array}\right]}\) oraz B= \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1\\2\end{array}\right]}\)
miodzio1988

Podaj rozwiązanie układu równań liniowych AX=B

Post autor: miodzio1988 »

Eliminacje Gaussa

I \(\displaystyle{ w _{2}-4w _{1}}\)
ODPOWIEDZ