\(\displaystyle{ [x \ 2 \ 1] \cdot \left[\begin{array}{ccc}1&2&3\\0&1&2\\0&0&1\end{array}\right] \cdot \left[\begin{array}{ccc}x\\2\\0\end{array}\right]=0}\)
Należy wyznaczyć dla jakiej wartości elementu x spełniona jest podana równość. Nie wiem jak się za to zabrać, jak wyliczać.
wyznaczyć dla jakiego x spełniona jest równość
wyznaczyć dla jakiego x spełniona jest równość
Ostatnio zmieniony 10 sty 2015, o 02:27 przez leszczu450, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
wyznaczyć dla jakiego x spełniona jest równość
umie włąsnie 15 przykłądów zrobiłam z mnożenia i na tym się zatrzymałam bo niewiadoma się pojawiła
- Kacperdev
- Użytkownik
- Posty: 3260
- Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 686 razy
wyznaczyć dla jakiego x spełniona jest równość
No i co z tego?
Traktuj ją jak pełnoprawną liczbę.
Różnica taka, że \(\displaystyle{ 2 \cdot 5 = 10}\) a \(\displaystyle{ x \cdot 10 = 10x}\)
Traktuj ją jak pełnoprawną liczbę.
Różnica taka, że \(\displaystyle{ 2 \cdot 5 = 10}\) a \(\displaystyle{ x \cdot 10 = 10x}\)