Dzień Dobry,
Nie potrafię znaleźć błędu w moich obliczeniach.
\(\displaystyle{ \[
\left\{
\begin{matrix}
-x-y+z+t=4\\
x-y-z+t=0\\
x-y-z-t=-8\\
\end{matrix}
\right.
\]}\)
Prawidłowy wynik to
\(\displaystyle{ z-dowolny}\)
\(\displaystyle{ t=4}\)
\(\displaystyle{ y=2}\)
\(\displaystyle{ x=z+2}\)
Mi natomiast błędnie wychodzi ,że
\(\displaystyle{ z-dowolny}\)
\(\displaystyle{ t=4}\)
\(\displaystyle{ y=2}\)
\(\displaystyle{ x=z-2}\)
Za każdą pomoc dziękuję
Rozwiąż układ równań
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 26 gru 2014, o 14:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 26 gru 2014, o 14:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
Rozwiąż układ równań
Ehh...
Mi wychodzi jedno, wolfram alpha i zbiór zadań mówią drugie(mają takie same odpowiedzi)
Nie zrobiłem najłatwiejszej rzeczy... Dziękuję za pomoc
Mi wychodzi jedno, wolfram alpha i zbiór zadań mówią drugie(mają takie same odpowiedzi)
Nie zrobiłem najłatwiejszej rzeczy... Dziękuję za pomoc