eliminacja gaussa 4 niewiadome

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
tsuisou
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 14 gru 2014, o 12:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bogudzisław
Podziękował: 4 razy

eliminacja gaussa 4 niewiadome

Post autor: tsuisou »

Hej
Czy dobrze myślę i mam dobry wynik takiego równania?
\(\displaystyle{ x_{1} -2x_{2}-x_{3}+2x_{4} = 0

x_{2}+2x_{3}+x_{4}=1

x_{1}+x_{3}-x_{4}=2}\)


mój wynik to
\(\displaystyle{ x_{1} = \frac{7}{2}x_{4}+2

x_{2} = 4x_{4}+1

x_{3} = \frac{-5}{2}x_{4}

x_{4} =x_{4}}\)


co o tym sądzicie?
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

eliminacja gaussa 4 niewiadome

Post autor: bakala12 »

Poprawnie.
ODPOWIEDZ