Suma prosta podprzestrzeni

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Suma prosta podprzestrzeni

Post autor: leg14 »

Niech \(\displaystyle{ U=\Lin\left[\left(t,0,1,1\right),\left(-1,1,2,1\right),\left(1,t,4,3\right)\right]}\),
\(\displaystyle{ W:x_{1} + sx_{2} + 3x_{3} -4x_{4} = \frac{2}{10} x_{1} + 2x_{2} -4x_{3} + 5x_{4} =0}\)
Dla jakich wartosci parametrow s,t zachodzi \(\displaystyle{ \RR^4 = U \oplus W}\). Bardzo prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 4 gru 2014, o 17:54 przez Kacperdev, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

Suma prosta podprzestrzeni

Post autor: Kacperdev »

Jakieś pomysły? Coś zacząłeś?
ODPOWIEDZ