odwrotna transformata-sprawdzenie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
czarny93123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 165
Rejestracja: 12 lut 2013, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PK
Podziękował: 75 razy

odwrotna transformata-sprawdzenie

Post autor: czarny93123 »

Treść zadania :
Znaleźć odpowiedź skokową układu opisanego transmitancją:
\(\displaystyle{ G(s)=4s}\)
mam:
\(\displaystyle{ Y(s)=G(s)* \frac{1}{s}}\)
\(\displaystyle{ Y(s)=4/\LLL^{-1}}\)
\(\displaystyle{ y(t)=4*\delta (t)}\)??bo \(\displaystyle{ \LLL^{-1 }\left\{ 1\right\}=\delta(t)}\)
Czy dobrze myśle?
Z góry dzieki.
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8581
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3349 razy

odwrotna transformata-sprawdzenie

Post autor: kerajs »

Dobrze.
ODPOWIEDZ