rozwiązać układ równań liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
magda188
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 lis 2014, o 22:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: magda188 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} x_{1} + x_{2} + 2x_{3} = -1\\ x_{1} - x_{2} + x_{3} =3 \\ 3x_{1} - x_{2} +4x_{3} = 5\end{cases}}\)

rozwiązać metodą Kroneckera-Capelli'ego i metodą Gaussa .
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, o 23:25 przez magda188, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: Kacperdev »

W czym problem?
Zapisz odpowiednią macierz i do dzieła.
ODPOWIEDZ