Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
bazalt94
- Użytkownik
- Posty: 145
- Rejestracja: 13 paź 2014, o 09:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 38 razy
Post
autor: bazalt94 »
udowodnij w przestrzeni wektorowej.
czy mam to dobrze? bo wydaje mi sie to zbyt proste
\(\displaystyle{ (- \alpha ) \cdot (-x)= \alpha \cdot x}\)
i udowodniłam to tak:
\(\displaystyle{ (-1) \cdot \alpha \cdot (-x)=(-1) \cdot \alpha \cdot (-x)=(-1) \cdot (-1) \cdot \alpha \cdot x= \alpha \cdot x}\)
-
Kacperdev
- Użytkownik
- Posty: 3260
- Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 686 razy
Post
autor: Kacperdev »
Warto dopisać z jakich praw korzystamy.