Dowód- przestrzen wektorowa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
elamat1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 20 paź 2013, o 18:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 12 razy

Dowód- przestrzen wektorowa

Post autor: elamat1 »

Udowodnij
\(\displaystyle{ \left( V,+,K, \cdot \right)}\)

\(\displaystyle{ x+\left( -\left( y+z\right) \right) =\left( x+\left( -y\right) \right) +\left( -z \right)}\)
szw1710

Dowód- przestrzen wektorowa

Post autor: szw1710 »

W przestrzeni wektorowej zbiór wektorów, czyli \(\displaystyle{ V}\) jest ze względu na dodawanie grupą abelową.
ODPOWIEDZ