Udowodnij w przestrzeni wektorowej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
elamat1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 20 paź 2013, o 18:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 12 razy

Udowodnij w przestrzeni wektorowej

Post autor: elamat1 »

\(\displaystyle{ \left( V,+,K, \cdot \right)}\)

\(\displaystyle{ \left( - \alpha \right) \cdot \left( -x\right) = \alpha \cdot x}\)
szw1710

Udowodnij w przestrzeni wektorowej

Post autor: szw1710 »

Zastosuj dwukrotnie aksjomat łączności mieszanej.
ODPOWIEDZ