Macierz. Znaleźć f(i,-i).

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
pwrobel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 13 lis 2013, o 22:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Macierz. Znaleźć f(i,-i).

Post autor: pwrobel »

Baza \(\displaystyle{ C^{2}\left( R\right) \left\{ \left( i-1,-i+1\right),\left( -1,1\right),\left( 0,i\right),\left( 1,0\right) \right\}}\)
\(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{cccc}1&0&0&1\\-1&-1&0&0\\0&0&-1&1\\1&1&0&1\end{array}\right]}\)
jest macierza odwzorowania \(\displaystyle{ f: C^{2}\left( R\right) \rightarrow C^{2}\left( R\right)}\). Znalezc \(\displaystyle{ f(i,-i)}\).

Dzięki z góry.

-- 8 cze 2014, o 12:05 --

Bardzo proszę o pomoc.

-- 8 cze 2014, o 15:51 --

Jeszcze raz proszę -- 9 cze 2014, o 13:14 --Ponawiam
ODPOWIEDZ