znalezc rownanie prostej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
Airiss
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 7 wrz 2009, o 17:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rabka
Podziękował: 5 razy

znalezc rownanie prostej

Post autor: Airiss »

Od czego zaczac ?
Znalezc rownanie prostej przechodzacej przez punkt\(\displaystyle{ P1= (2, 3,1)}\) i przez punkt przebicia prostej\(\displaystyle{ x=1+t, y=-2t, z=1+3t}\) z płaszczyna\(\displaystyle{ 4x-y+3z+1=0}\)
Zupelni nie wiem ja sie za to zabrac. Bardzo prosze o pomoc
lukequaint
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 5 maja 2010, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 75 razy

znalezc rownanie prostej

Post autor: lukequaint »

Tutaj jest chyba to samo (\(\displaystyle{ y= \pm t}\)): 365991.htm.
ODPOWIEDZ