\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} a_1x+b_1y+c_1z=d_1\\a_2x+b_2y+c_2z=d_1\\a_3x+b_3y+c_3z=d_1 \end{array}}\).
Mam pewną książkę w przed sobą(Trajdosa) i nie potrafię zrozumieć jak wpaść przez co trzeba pomnożyć każde z tych równań aby wyeliminować zmienne \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y}\). Wiem, że trzeba wymyślić trzy wyznaczniki i wiem jakie tylko nie wiem jak wpaść na to. Nagle w książce mi "wystrzela", że coś w stylu "można zauważyć, że" można pomnoży przez...
Proszę o pomoc.