Wyznaczyc baze ortogonalna przestrzen\(\displaystyle{ i \textit{V=
}\textit{lin}\{(1,1,1,1),(0,3,1,0,0),(1,1,1,0)\}.
}}\)
Wyznaczyc przestrzen \(\displaystyle{ \textit{V}$^{\perp }$.}\)
Wyznaczyc baze ortogonalna przestrzeni
-
- Użytkownik
- Posty: 405
- Rejestracja: 24 lip 2012, o 23:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hmm ?
- Podziękował: 147 razy
- Pomógł: 2 razy
Wyznaczyc baze ortogonalna przestrzeni
zgłupiałem, bo jeden wektor ma 5 wspolrzednych, a pozostałe 4. Czy to nie jest blad ?!
Umiem zastosowac jakby kazdy miał po 4 wspolrzedne, a z takim kwiatkiem sie nie spotkałem
Umiem zastosowac jakby kazdy miał po 4 wspolrzedne, a z takim kwiatkiem sie nie spotkałem
-
- Użytkownik
- Posty: 405
- Rejestracja: 24 lip 2012, o 23:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hmm ?
- Podziękował: 147 razy
- Pomógł: 2 razy
Wyznaczyc baze ortogonalna przestrzeni
a, to dobra, uf bo zgłupiałem widząc takie zadanie . To w takim razie policzę bazę, ucinając pewnie jedno zero na końcu w tym co ma 5 współrzędnych
dobra bazę obliczyłem dobrze i wyszła:
\(\displaystyle{ $B_{o-g}=\{(1,1,1,1),(-1,2,0,-1),(-3,-1,3,1)\}}\)
jak teraz obliczyć: \(\displaystyle{ V^{\perp}}\)
?
dobra bazę obliczyłem dobrze i wyszła:
\(\displaystyle{ $B_{o-g}=\{(1,1,1,1),(-1,2,0,-1),(-3,-1,3,1)\}}\)
jak teraz obliczyć: \(\displaystyle{ V^{\perp}}\)
?