Rozwiąż układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
monikaas93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 5 maja 2014, o 21:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin

Rozwiąż układ równań

Post autor: monikaas93 »

Rozwiąż układ równań Ax=b, korzystając z metody ortogonalizacji HouseHoldera:

\(\displaystyle{ A=\begin{bmatrix}3&-4+4i&-4i\\2+2i&8&1-i\\2-2i&2i&4+4i\end{bmatrix} b=\begin{bmatrix}-5-4i\\1+9i\\4-6i\end{bmatrix}}\)

Czy ktoś zna tą metodę i mógłby wytłumaczyć mi jak się liczy tą metodą, albo dać namiary na rozwiązanie podobnego przykładu ?
ODPOWIEDZ