Układ równań z trzema niewiadomymi

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Benito8817
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 wrz 2011, o 12:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gorzow wielkpopolski

Układ równań z trzema niewiadomymi

Post autor: Benito8817 »

Witam, rozwiązuje zadanie z teorii sprezystosci i zablokowalem sie na rozwiazaniu takiego układu rownan z 3 niewiadomymi:

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 1034,48X+113,2362Y+154,413Z=0\\113,2362X+828,8Y+10,2942 Z=0\\(X^2)+(Y^2)+(Z^2)=1 \end{array}}\)

Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu ! Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2014, o 14:32 przez leszczu450, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania. Temat umieszczony w złym dziale.
Awatar użytkownika
kropka+
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4389
Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 787 razy

Układ równań z trzema niewiadomymi

Post autor: kropka+ »

Z każdego równania wyznacz np. \(\displaystyle{ Z}\) i przyrównuj do siebie. Dostaniesz dwa równania z dwoma niewiadomymi \(\displaystyle{ X}\) i \(\displaystyle{ Y}\).
ODPOWIEDZ