Eliminacja Gaussa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
mkzor56
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 26 lis 2009, o 18:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dom
Podziękował: 1 raz

Eliminacja Gaussa

Post autor: mkzor56 »

Stosując metodę eliminacji Gaussa zbadaj liczbę rozwiązań układu

\(\displaystyle{ 2x_{2}+x _{3}+ 2x_{4}=3}\)
\(\displaystyle{ x_{1}+x_{2}+3x_{3}+ x_{4}=1}\)
\(\displaystyle{ 2x_{1}+3x_{2}+8x_{3}+4x_{4}=5}\)

i podaj opis zbioru rozwiązań układu równań
oraz sprowadź do postaci całkowicie zredukowanej .

Niestety nic mi nie wychodzi i proszę o pomoc przy rozwiązaniu
miodzio1988

Eliminacja Gaussa

Post autor: miodzio1988 »

pokaż swoje próby zatem
mkzor56
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 26 lis 2009, o 18:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dom
Podziękował: 1 raz

Eliminacja Gaussa

Post autor: mkzor56 »

Wstawiłem zdjęcie ale ktoś skasował
ODPOWIEDZ