Wzór Przekształcenia liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Antia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 9 mar 2014, o 16:55
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz

Wzór Przekształcenia liniowego

Post autor: Antia »

Znaleźć wzór przekształcenia liniowego :
\(\displaystyle{ L(0,1,1)=(0,1,1),
L(0,2,2)=(0,0,0),
L(1,0,0)=(2,0,0)}\)
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Wzór Przekształcenia liniowego

Post autor: yorgin »

Przy podanych warunkach \(\displaystyle{ L}\) nie będzie liniowe.
ODPOWIEDZ