Określoność z parametrem

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
tomo93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 13 paź 2009, o 14:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 3 razy

Określoność z parametrem

Post autor: tomo93 »

Znajdz okresloność macierzy w zależności od parametru alfa?

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc} \alpha &-6&2\\-6&-5&1\\3&1& \alpha \end{array}\right]}\)

Pomoże ktoś?-- 17 lut 2014, o 16:52 --W ogole chcialbym sie dowiedziec jak liczyc okreslonosc macierzy niesymetrycznej
ODPOWIEDZ