Wyznaczyć wszystkie macierze B z warunku
-
- Użytkownik
- Posty: 66
- Rejestracja: 7 lis 2013, o 22:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wroclaw
- Podziękował: 21 razy
Wyznaczyć wszystkie macierze B z warunku
\(\displaystyle{ B^{T} \cdot B = \begin{bmatrix} 9 & 1 \\ 3 & 0 \end{bmatrix} + B^{2}}\)
- kropka+
- Użytkownik
- Posty: 4389
- Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 787 razy
Wyznaczyć wszystkie macierze B z warunku
Oznacz sobie
\(\displaystyle{ B = \begin{bmatrix} a & b \\ c & d \end{bmatrix}}\)
wykonaj działania i rozwiąż układ równań.
\(\displaystyle{ B = \begin{bmatrix} a & b \\ c & d \end{bmatrix}}\)
wykonaj działania i rozwiąż układ równań.