Rozwiązać układ równań liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Kasia 1289
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 1 lut 2014, o 09:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

Rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: Kasia 1289 »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x-y+3z=1\\-x+2y-z=-2\\x+y+2z=-1 \end{array}}\)
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: yorgin »

Wyznaczniki/Eliminacja Gaussa/Redukcja. Metod masz sporo do wyboru.
Kasia 1289
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 1 lut 2014, o 09:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

Rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: Kasia 1289 »

A czy możesz pokazac jak to rozwiazac na tym przykladzie? Bo właśnie mam sporo takich układów a jak zobacze o co chodzi to z resztą już sobie poradze...
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: yorgin »

A jaka to ma być metoda?
Kasia 1289
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 1 lut 2014, o 09:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

Rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: Kasia 1289 »

Najlepiej Gaussa
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Rozwiązać układ równań liniowych

Post autor: yorgin »

Linkuję pełno rozwiązanych przykładów:





[url=http://www.matematyka.pl/103513.htm]Przykłady #3[/url]
ODPOWIEDZ