dane sa macierze..

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kar_o
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 sty 2013, o 20:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: cz-wa

dane sa macierze..

Post autor: kar_o »

dane sa macierze

\(\displaystyle{ A=\begin{bmatrix}4&0 &4 \\ 0 & -4& 4 \end{bmatrix}}\)


\(\displaystyle{ B=\begin{bmatrix}5&-5&0 \\ 5& 0 & 5 \end{bmatrix}}\)


\(\displaystyle{ C= (A*B^2)^2 - (B-A) - A^2}\)
Ostatnio zmieniony 31 sty 2014, o 17:23 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

dane sa macierze..

Post autor: yorgin »

kar_o pisze: \(\displaystyle{ C= (A*B^2)^2 - (B-A) - A^2}\)
Ta gwiazdka to ma być mnożenie czy sprzężenie?

I jaka jest w ogóle treść zadania?
ODPOWIEDZ