Równanie prostej symetrycznej wzgledem płaszczyzny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Maxwell67
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 sty 2014, o 20:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Równanie prostej symetrycznej wzgledem płaszczyzny

Post autor: Maxwell67 »

Czy ktos potrafi rozwiazac takie zadanie.
"Znalezc rownanie prostej symetrycznej do x=1+t , y=3-3t , z=2-t wzgzledem plaszczyzny x+2y+z+3=0 oraz rownanie plaszczyzny zawierajacej te proste."

Prosze o pomoc.
ODPOWIEDZ