wartości własne macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
agusiaczarna22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 140
Rejestracja: 5 lis 2013, o 15:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Małopolska
Podziękował: 81 razy

wartości własne macierzy

Post autor: agusiaczarna22 »

Proszę o pomoc, bo nie wiem jak się za to zabrać. Mam poszukać wartości własne dla macierzy:
a)\(\displaystyle{ $$\left[\begin{array}{ccc}
2&1&-2\\
1&0&0\\
-2&0&3
\end{array}\right]}\)

b)\(\displaystyle{ $$\left[\begin{array}{ccc}
0&-1\\
-1&1\\
\end{array}\right]}\)

c)\(\displaystyle{ $$\left[\begin{array}{ccc}
1&3\\
3&-2\\
\end{array}\right]}\)
Awatar użytkownika
niebieska_biedronka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 397
Rejestracja: 8 paź 2011, o 15:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 96 razy
Pomógł: 19 razy

wartości własne macierzy

Post autor: niebieska_biedronka »

293436.htm
ODPOWIEDZ