1. Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}x&1\end{array}\right] \cdot \left[\begin{array}{ccc}1&2&x\\1&0&1\end{array}\right] \cdot \left[\begin{array}{ccc}1\\x\\1\end{array}\right] =0}\)
2.Dla jakich wartości parametru a obrazem punktu \(\displaystyle{ x = (a,a,1)}\) jest punkt \(\displaystyle{ b = (-2,1,-6)}\) w przekształceniu liniowym zadanym macierzą
\(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{ccc}1&2&1\\a&1&1\\2&3&a\end{array}\right]}\)
Rozwiąż równanie
Rozwiąż równanie
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, o 12:53 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a/niepoprawny LaTeX.
Powód: Brak LaTeX-a/niepoprawny LaTeX.
Rozwiąż równanie
1.\(\displaystyle{ (x+1)+2x^{2}+(x ^{2}+1)=0}\)
co z tym dalej? ;(
2.
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3a+1=-2 \\ a ^{2}+a+1=1\\6a=-6 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ 6a=-6/:6\\
a=-1}\)
czy dobrze to rozumuje??
co z tym dalej? ;(
2.
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3a+1=-2 \\ a ^{2}+a+1=1\\6a=-6 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ 6a=-6/:6\\
a=-1}\)
czy dobrze to rozumuje??
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, o 12:55 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Częściowy brak LaTeX-a. Zapoznaj się z regulaminem.
Powód: Częściowy brak LaTeX-a. Zapoznaj się z regulaminem.