Narysuj na zespolonej płaszczyźnie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
matematyka464
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 459
Rejestracja: 3 lis 2013, o 12:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 208 razy
Pomógł: 1 raz

Narysuj na zespolonej płaszczyźnie

Post autor: matematyka464 »

Cześć,
Jak to zrobić:
\(\displaystyle{ A = \{ z \in \CC : |{\frac{z-1} {s(z)-1}| \ge 1, \arg z > \frac{3}{2}\pi \}}\)
gdzie s(z) oznacza sprzężenie z.
Awatar użytkownika
Zordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4977
Rejestracja: 12 lut 2008, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 910 razy

Narysuj na zespolonej płaszczyźnie

Post autor: Zordon »

\(\displaystyle{ \bar{z}-1=\overline{z-1}}\)
\(\displaystyle{ |\overline{z-1}|=|z-1|}\)
Czyli jeden z warunków staje się trywialny.
matematyka464
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 459
Rejestracja: 3 lis 2013, o 12:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 208 razy
Pomógł: 1 raz

Narysuj na zespolonej płaszczyźnie

Post autor: matematyka464 »

czyli tak naprawdę, pierwszy warunek jest zawsze prawdziwy, co nie?
Awatar użytkownika
Zordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4977
Rejestracja: 12 lut 2008, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 910 razy

Narysuj na zespolonej płaszczyźnie

Post autor: Zordon »

Tak, można się zastanowić tylko jaki on ma sens dla \(\displaystyle{ z=1}\)...
matematyka464
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 459
Rejestracja: 3 lis 2013, o 12:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 208 razy
Pomógł: 1 raz

Narysuj na zespolonej płaszczyźnie

Post autor: matematyka464 »

tak, to widzę
ODPOWIEDZ