postać rozwiązań równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
enerlol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2012, o 00:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

postać rozwiązań równań

Post autor: enerlol »

Taki układ:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x+y=0 \\ y+z-t=0 \\ x-z+t=0 \end{cases}}\)
układ rozwiązań:
\(\displaystyle{ (\lambda, -\lambda, \mu, \mu - \lambda)}\)

Jak to otrzymali?
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

postać rozwiązań równań

Post autor: yorgin »

enerlol pisze: Jak to otrzymali?
Rozwiązując układ równań dowolną metodą.
enerlol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2012, o 00:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

postać rozwiązań równań

Post autor: enerlol »

yorgin pisze:
enerlol pisze: Jak to otrzymali?
Rozwiązując układ równań dowolną metodą.
Chyba takie coś jest możliwe rozwiązać jednoznacznie?
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

postać rozwiązań równań

Post autor: yorgin »

enerlol pisze: Chyba takie coś jest możliwe rozwiązać jednoznacznie?
Układ ma nieskończenie wiele rozwiązań, więc nie da się dostać jedynego rozwiązania postaci same liczby.
ODPOWIEDZ