Wskazać rzutowanie 3

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
agusiaczarna22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 140
Rejestracja: 5 lis 2013, o 15:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Małopolska
Podziękował: 81 razy

Wskazać rzutowanie 3

Post autor: agusiaczarna22 »

Wskazać muszę \(\displaystyle{ V^ \perp \subset R^n}\), wskazać rzutowanie prostopadłe na \(\displaystyle{ V}\) i na \(\displaystyle{ V^ \perp}\):
3.\(\displaystyle{ n=3}\)
\(\displaystyle{ V=\left\{ x: x_1=3t-2s, x_2=t+s, x_3=s , s,t \in R \right\}}\)
ODPOWIEDZ