macierze- zły wynik

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
mrowkazzzzz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 19 kwie 2008, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

macierze- zły wynik

Post autor: mrowkazzzzz »

Mam problem z tym zadaniem, bo jest ono policzone ale mi wychodzi inny wynik

\(\displaystyle{ A= sqrt{left[egin{array}{ccc}1&10&2\end{array}
ight]left[egin{array}{ccc}1,07&-0,04&-0,13\-0,04&0,002&0,0005\-0,13&0,0005&0,04\end{array}
ightleft[egin{array}{ccc}1\10\2end{array}
ight+1,13}}\)
=\(\displaystyle{ sqrt{([-0,045]left[egin{array}{ccc}1\10\2end{array}
ight}+1,13)}\)
= \(\displaystyle{ \sqrt{1,26}}\)
Ostatnio zmieniony 28 lis 2013, o 20:23 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
robertm19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1847
Rejestracja: 8 lip 2008, o 21:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów/Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 378 razy

macierze- zły wynik

Post autor: robertm19 »

Wiesz, policzyłem to w excelu, wszyło mi tak jak tobie.
ODPOWIEDZ