Rozwiązanie układu Cramera

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
bob1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 1 lis 2012, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 162 razy

Rozwiązanie układu Cramera

Post autor: bob1000 »

1) Jeżeli układ Cramera jest jednorodny to ma rozwiązanie zerowe? \(\displaystyle{ x_1=x_2=---=x_n=0}\)
2) Rozumiem że jeżeli Jest to układ Cramera to możliwe jest tylko jedno rozwiązanie...
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Rozwiązanie układu Cramera

Post autor: bartek118 »

Tak.
ODPOWIEDZ