mam problem z jednym zadaniem programowania liniowego. Wiem generalnie jak się je zrozwiązuje, przykład jest 'prawie' standarowy, ale...
zawsze jest wyznaczona funkcja \(\displaystyle{ f( x _{1},x _{2} )}\)= np. \(\displaystyle{ 3x _{1}+2x _{2} \to \max}\)
i później warunki
czy jeśli jest \(\displaystyle{ f( x _{1},3x _{2} )= .... \to \max / \min}\), to czy ta 3 coś zmienia jeśli liczymy to metodą algebraiczną (nie graficzną) wyznaczając rozwiązania bazowe, czy trzeba np. coś mnożyć?
programowanie liniowe
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 10 lis 2013, o 00:03
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
programowanie liniowe
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, o 18:03 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
programowanie liniowe
Podstaw \(\displaystyle{ 3x_{2}=t}\) Wrócisz do starego problemu. Druga współrzędna podzieli się przez trzy.