do wzoru Grama Schmidta
-
- Użytkownik
- Posty: 140
- Rejestracja: 5 lis 2013, o 15:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Małopolska
- Podziękował: 81 razy
do wzoru Grama Schmidta
Dla \(\displaystyle{ V=\{ x_{1} \in R^{3}: x_{1}+2x_{2}=x_{3}=0\}}\) Napisać ze wzoru dla Grama-Schmidta ortogonalizacji.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2013, o 19:12 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nawiasy wąsate: \{ \}
Powód: Nawiasy wąsate: \{ \}
-
- Użytkownik
- Posty: 140
- Rejestracja: 5 lis 2013, o 15:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Małopolska
- Podziękował: 81 razy
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
do wzoru Grama Schmidta
Czy możesz w języku polskim zgodnie z obowiązującymi zasadami gramatyki w sposób jednoznaczny oraz matematycznie poprawny przedstawić treść zadania?
-
- Użytkownik
- Posty: 140
- Rejestracja: 5 lis 2013, o 15:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Małopolska
- Podziękował: 81 razy
do wzoru Grama Schmidta
Przestrzeń napisaną wyżej mam zapisać metodą ortogonalizacji Grama-Schmidta.
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
do wzoru Grama Schmidta
A co to znaczy zapisać przestrzeń metodą ortogonalizacji Grama-Schmidta? Nie jest mi znane takie pojęcie.
agusiaczarna22, pierwszą rzeczą, na jaką musisz zwrócić uwagę jest terminologia. Przy tym, co prezentujesz w tym temacie, nikt Cie nie zrozumie.
I by przestać tylko komentować styl pisania, zajrzyj tutaj: 298821.htm
agusiaczarna22, pierwszą rzeczą, na jaką musisz zwrócić uwagę jest terminologia. Przy tym, co prezentujesz w tym temacie, nikt Cie nie zrozumie.
I by przestać tylko komentować styl pisania, zajrzyj tutaj: 298821.htm
-
- Użytkownik
- Posty: 140
- Rejestracja: 5 lis 2013, o 15:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Małopolska
- Podziękował: 81 razy
do wzoru Grama Schmidta
Tak o to chodzi co w tym linku mam właśnie tą przestrzeń tak zapisać. Ale ja nie wiem jak się za to zabrać.